Begivenheden har allerede fundet sted.

Operakoncert - Opera & bobler

Søndag d. 14. august 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Charlotte Hjørringgaard, Marianne Heuer og Eva-Marie Kjæhr
Entre: 60 kr. Ved tilmelding reserverer du plads, men du betaler først entré på dagen. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Det er IKKE muligt at bruge Dankort.

Opera & Bobler
Søndag den 14. august kl. 19.30
Dørene åbnes kl. 18.45

Medvirkende:
Marianne Heuer, sopran
Charlotte Hjørringgaard, sopran
Eva-Marie Kjæhr, piano

Traditionen tro byder Skalborg Kirke på festivalens mest boblende bidrag: “Opera med bobler”. I år serveres der arier og ikke mindst duetter imellem sopranerne Charlotte Hjørringgaard Larsen og Marianne Mailund Heuer.

Charlotte og Marianne har været bedste kolleger siden studietiden, og kan nok bedst betegnes som en slags musikalske søstre. Og som rigtige sopransøstre kan de ikke lade være med at konkurrere indbyrdes, men selvfølgelig kun for sjov… det meste af tiden!

Søstre er også Dorabella og Fiordiligi i W. A. Mozarts gale og geniale opera “Cosí fan tutte”. Første gang operaen skulle opføres, havde Adriana Ferrarese del Bene en hovedrolle. Mozart kunne ikke udstå del Bene, men han vidste at hun altid lænede sit hoved bagover når hun sang høje toner, og fremover når hun sang lave toner. Han komponerede derfor hendes linjer, så det meget hurtigt skiftede fra høj til lav tone igen og igen, så hun kunne stå og rokke sit hoved frem og tilbage som en høne. Til koncerten finder vi ud af om både Charlotte og Marianne kan stå nogenlunde roligt med hovedet når melodierne springer rundt omkring i duetterne.

Publikum kan dog også nyde sødmefulde klange i hits som Blomsterduetten fra Délibes’ opera Lakmé, og et par skønne operettehilsner fra Charlottes tid i Wien.

Både Charlotte og Marianne er født og opvokset i Nordjylland, og er begge både efterspurgte solister og professionelle korsangere. Marianne er ansat i Danmarks Radios KoncertKor i København, som synger med DR Symfoniorkesteret. Charlotte er netop vendt hjem til Danmark efter et længere ophold i Wien, hvor hun har arbejdet som sanger i bl.a. domkirken Stephansdom.

Koncerten akkompagneres af kirkens organist Eva-Marie Kjæhr, og i pausen serveres et glas boblende Asti.

Koncerten er arrangeret af Skalborg Kirke i samarbejde med Aalborg Operafestival.