Lørdag d. 6. april 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

En eftermiddag med Herning Kirkes Drengekor

Skalborg Kirke er meget stolte over at kunne præsentere denne eftermiddag i kormusikkens tegn:

Kl. 13.30: Organist Mads Bille fortæller om sit virke som korleder og opretter af Den Jyske Sangskole. Desuden kaffebord.
Kl. 14.00 Forevisning af filmen ”En stemme for livet”, en hjertevarm beretning om de unge korsangeres hverdag som korsangere. Derefter pause ca. 20 minutter.
Kl. 16.00: Koncert med Herning Drengekor, Mads Bille, dirigent, og Kristian Marius Andersen, organist.

DER ER LUKKET FOR TILMELDING TIL FOREDRAG.

STADIG PLADSER TIL SELVE KONCERTEN KL. 16.00.

Entre for koncerten: 60 kr.

Tilmelding til foredrag har været nødvendig af hensyn til serveringen.

- - - - - - - -

Herning Kirkes Drengekor er stiftet i 1949 og er et af landets ældste drenge- mandskor. Koret er inspireret af den klassiske engelske klang og kortradition, men arbejder med et bredt repertoire spændende fra gregoriansk sang over renæssance- og barokmusik til nutidige værker. Koret bestiller og uropfører ofte ny vokalmusik.
Herning Kirkes Drengekor består af 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret siden de i 3. klasse blev optaget i korets forskole. For mange af de unge sangere er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger, instrumentalist eller underviser.

Koncerter og turnéer
Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge - fra Søren Ryges haveprogram og det danske melodigrandprix til samarbejde med rockbands og symfoniorkestre. Koret har i de senere år samarbejdet med både Ålborg-, Århus- og Odense Symfoniorkester samt Ensemble MidtVest, og drengesolister fra koret medvirker jævnligt i opsætninger sammen med Den Jyske Opera.
Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland, og har blandt andet sunget i alle landets domkirker. Desuden har koret i de senere år været på adskillige turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom, Grace Cathedral i San Francisco, Operahuset i Sydney og St. Stephans Dom i Wien.

Herning Kirkes Drengekor på film
Den anmelderroste dokumentarfilm 'En stemme for livet' følger drengekoret over næsten to år fra 2007-2008 og går tæt på sangere og dirigent ved korprøver og koncerter i Danmark og Berlin. I dokumentarfilmen 'Tangentspilleren' fra 2013 medvirker koret i en mindre rolle, mens hovedpersonen er korets faste akkompagnatør, Kristian Marius Andersen. Begge film er produceret af Anne Moulvad og kan købes ved henvendelse til Den Jyske Sangskole.

Mads Bille
Mads Bille er uddannet organist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med videregående orgelstudier, sangstudier og korlederstudier i England og Sverige. Han har dirigeret et utal af koncerter i Danmark, det meste af Europa og i USA og Australien, primært som dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Kristian Marius Andersen
Kristian Marius Andersen har været fast akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor, siden han kom til Danmark i 2005. Kristian er opvokset i England og uddannet fra Royal Nothern College of Music i Manchester. I 2005 flyttede han til Danmark og videreuddannede sig ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han debuterede fra solistklassen i 2012. “En af sin generations mest markante orgelspillere” skrev en anmelder om Kristian efter debutkoncerten. Kristian Marius Andersen har en omfattende karriere både som orgelsolist og som jazzmusiker på Hammond-orgel. Uanset instrumentet bliver Kristian hyldet for sin store musikalitet, sit gnistrende tekniske overskud og ikke mindst som en gudsbenådet improvisator.

Den Jyske Sangskole
I 1999 stiftede Mads Bille Den Jyske Sangskole, hvor han nu er kunstnerisk leder. Den Jyske Sangskole blev til på baggrund af et ønske om at give de unge sangere i drengekoret en mere dybdegående musikuddannelse end korenes to ugentlige korprøver kunne tilbyde. På sangskolen modtager sangerne i drengekoret undervisning i solosang, hørelære og klaver i et 10-årigt forløb med intensiv undervisning på højt niveau, som de følger i deres fritid. I dag varetager Den Jyske Sangskole et stort netværkssamarbejde og udbyder blandt andet kurser og masterclasses for musiklærere og korledere, foruden det daglige arbejde med de ca. 200 børn og unge sangere fra drengekoret og fra MidtVest Pigekor, som er elever på Sangskolen og den konservatorieforberedende MGK- uddannelse for unge sangtalenter.

Den Jyske Sangskole er ét af Danmarks ti sangkraftcentre, som tilsammen udgør en væsentlig del af det nationale samarbejdsforum for sang, Sangens Hus. Sangens Hus er under etablering på initiativ fra Den Jyske Sangskole, med økonomisk støtte fra Kulturministeriet.

Herning Kirkes Drengekor, dirigeret af Mads Bille
Skalborg kirke