Søndag d. 3. november 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Akademisk Kor Århus blev dannet i 1985 og består af omkring 35 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Koret synger koncerter i hele Danmark, deltager i orkesterprojekter sammen med Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Bach-Orkester samt turnerer i udlandet. De seneste år har koret bl.a. besøgt Tyskland, Spanien, Østrig, Sverige, Norge, USA, England og Italien.

Koret deltager også jævnligt i konkurrencer, og i 2017 repræsenterede de således Danmark ved Eurovision Choir of the Year i Riga, der blev tv-transmitteret live i hele Europa.
I september 2018 var Akademisk Kor Århus vinder af Rimini International Choral Competition. Hermed kvalificerede koret til sig til VM i korsang i Tokyo i juli 2019.

Det er det spændende repertoire fra denne begivenhed, som er på programmet, når Akademisk Kor Århus gæster Skalborg Kirke. Koncerten vil byde på noget af den ypperste danske kormusik, der er skrevet fra renæssancen til i dag, med værker af bl.a. Per Nørgaard, Vagn Holmboe, Jørgen Jersild og Mogens Pedersøn. Derudover vil koret opføre musik af finsk og baltisk oprindelse samt et udvalg af engelsk kormusik. Der er lovet dramatik, humor, store følelser og inderlig skønhed til en stemningsfuld aften i kormusikkens tegn.

Koret ledes af Jonas Rasmussen (f. 1992), som er uddannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Cambridge i England. Han har tidligere været dirigent ved Stockholms Drengekor og Värmlands Nations Kor i Uppsala. I 2014 vandt han Syng Sydfyns konkurrence for unge kordirigenter.

Jysk Akademisk Kor
Skalborg Kirke