×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 3. november 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Verdens bedste kor synger i Skalborg!

Akademisk Kor, Århus, vandt førsteprisen ved World Championship i sommers. 3. november giver de koncert i Skalborg kirke.

Det er ikke mindre end verdens bedste kor, som søndag den 3. november giver allehelgens koncert i Skalborg Kirke. Akademisk Kor, Århus, vandt således førsteprisen ved World Championship i sommeren 2019.

Allehelgen er den tid på året, hvor vi mindes de døde. Det er en højtid, hvor de efterladte samles for at dele sorgen over tabet af den døde, men måske også for at finde trøst. 

Til denne stemningsfulde allehelgenskoncert med Akademisk Kor Århus vil en del af musikken således også kredse om tekster, som mediterer over det hinsides. Motetter som Edward Elgars ”They are at rest” og William H. Harris ”Faire is the Heaven” giver stemme til savnet og trøst til de efterladte med visheden om det fredfyldte, skønne gudsrige, som den døde nu er stedt til hvile i. 

Derudover vil koncerten indeholde det spændende repertoire, som Akademisk Kor Århus vandt World Choral Championship med i Tokyo sommeren 2019. Koret præsenterer noget af den ypperste danske kormusik, der er skrevet fra renæssancen til i dag, med værker af bl.a. Per Nørgaard, Vagn Holmboe, Jørgen Jersild og Mogens Pedersøn. Dertil musik af finske Mäntijärvi og estiske Arvo Pärt. Der er lovet dramatik, humor, store følelser og inderlig skønhed til en eftermiddag i kormusikkens tegn. 

Akademisk Kor Århus blev dannet i 1985 og består af omkring 30 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

Koret ser det som sin fornemste opgave at formidle glæden ved musikken til publikum og synger hvert år omkring 15 koncerter rundt om i Danmark. Herudover deltager koret i orkesterprojekter sammen med bl.a. Aarhus Symfoniorkester, ligesom det har vundet en lang række priser ved internationale korkonkurrencer.

Koret ledes af Jonas Rasmussen (f. 1992), som er uddannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Cambridge i England. Han har tidligere været dirigent ved Stockholms Drengekor og Värmlands Nations Kor i Uppsala. I 2014 vandt han Syng Sydfyns konkurrence for unge kordirigenter.

- - - - 

Program:
Francis James Child / Vagn Holmboe: The Wee Wee Man
Jørgen Jersild/ Nis Petersen: Natteregn
E.E. Cummings/ Eric Whitacre: I thank You God for most this amazing day
Jēkabs Jančevskis: Coldness
N. F. S. Grundtvig/ Mogens Pedersøn: Nu bede vi den Helligånd
James MacMillan: A Child’s Prayer
Cardinal Newman/ Edward Elgar: They Are At Rest
Edmund Spenser/ William H. Harris: Faire is the Heaven
Jaakko Mäntyjärvi: El Hambo

Medvirkende
Jysk Akademisk Kor
Sted Skalborg Kirke
Pris
Gratis