Koncert med Filharmonisk Kor, Aalborg

Mandag d. 30. maj 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Gratis

Filharmonisk Kor Aalborg er et koncertkor der blev grundlagt i 1940-erne. I dag består koret af ca. 40 korsangere. Koret synger mange forskellige koncerter, både a cappella med egen dirigent, men også sammen med Aalborg Symfoniorkester dirigeret af fremtrædende dirigenter fra ind- og udland.

Blandt de mange værker, koret har medvirket i, kan bl.a. nævnes: Händels Messias, Haydns Skabelsen, Verdis Requiem, Pizzettis Requiem (a capella) og Stravinskijs Salmesymfoni, Mozarts C-mol messe, Benjamin Brittens War Requiem, Durufle´s Requiem, Carl Orffs Carmina Burana.

Filharmonisk kor har også flere gange deltaget i filmkoncerter: Harry Potter i 2018 med rejser til Prag og Oslo. I juni 2022 medvirker koret, sammen med flere andre korsangere, i filmkoncerten Gladiator.

Dirigenten Matthias Geiger er uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium i kor- og ensembleledelse og har over 30 års erfaring i korledelse. Han dirigerer aftenens a cappella koncert, som består af både længere og kortere korværker:

-         J. Brahms: 2 Motetten, op. 74

-         B. Britten: Hymn to St Cecilia, op. 27

-         M. Geiger: Fadervor op. 4, 5

-         M. Bojesen: Pater noster (1991)

-         4 danske folkeviser arr. Otto Mortensen

-         Danske forårssange