Jubilæumskoncert med domorganist Kristian Krogsøe

Tirsdag d. 17. november 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00

Siden 2007 er Kristian Krogsøe (f. 1982) organist i Århus Domkirke med sit berømte Frobenius-orgel fra 1927 - Danmarks største kirkeinstrument.

Krogsøe kombinerer fuldtidsstillinger som katedralorganist med pligter som orgellærer ved Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus samt en international karriere som koncertorganist.

Han studerede kirkemusik på konservatoriet i Århus, hvor han i 2006 dimitterede som studerende af professor Ulrik Spang-Hanssen. Han blev derefter optaget i orgelklassen af professor Leo van Doeselaar og Erwin Wiersinga ved University of Arts i Berlin, Tyskland. Efter 3 års studier opnåede han en eksamensbevis med udmærkelse.

Som solist med orkester og kor samarbejdede han med dirigenter som Daniel Barenboim, Leif Segerstam, Marcus Creed, Stefan Parkman og Alexander Vedernikov.

Som orgelsolist har Kristian Krogsøe optrådt på adskillige spillesteder og festivaler i Danmark såvel som i udlandet på både historiske og moderne instrumenter. Tidligere engagementer inkluderer Groningen Martinikerk (Holland), Bergen International Organ Festival (Norge), Skt Michaelis Kirche Hamburg (Tyskland), St Wenzel Naumburg (Tyskland), Temple Church London (Storbritannien), Stockholm International Organ Festival OrganSpace (Sverige) og St Petersburg Music Conservatory Recitals (Rusland).

2012 Krogsøe udgav sin første cd med Maurice Duruflés komplette orgelværker samt Requiem med kor fra Århus Domkirke dirigeret af Carsten Seyer-Hansen. CD'en modtog "Preis der deutschen Schallplattenkritik". 2016 blev der udgivet en cd med titlen “A Tribute to JS Bach”, der indeholder romantiske transkriptioner af originale Bach-værker samt originale kompositioner af Max Reger (op. 46) og Franz Liszt (Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen).

Ophavsret: