Koncert med orgelsolist Flemming Dreisig

Mandag d. 4. oktober 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Gratis

Frankrig har gennem årtier været et sandt mekka for danske organister, der søgte inspiration i det franske orgelrepertoire.

Blandingen af fransk og dansk orgelmusik viser sig i dette program ved mærkbart forskellige tilgange til kompositionsstil: den franske fremtræder med tydelig elegance og pondus, medens den danske er præget af større enkelhed og til tider nærmest enfoldig friskhed.

Koncerten i Skalborg Kirke indledes med Niels W. Gades storladne fantasi over ”Lover den Herre”. Derefter følger Cesar Francks ”Fantasi i A-dur”, C.E.F. Weyses ”Toccata i d-mol” og Bjarne Hersbos ”Green Pieces”. Koncerten afrundes med Louis Viernes monumentale ”Carillon de Westminster”.

Flemming Dreisig har gjort tjeneste gennem mere end et halvt århundrede i Den danske Folkekirke. Han startede oprindelig en pianistuddannelse hos Victor Schiöler, og efter dennes død fortsatte han hos Robert Riefling og Anker Blyme. Siden skiftede han studieretning og tog i 1970 Kirkemusikalsk eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som elev af Grethe Krogh. Studierne fortsatte i Paris hos Gaston Litaize og Jean Langlais. Året efter studieophold hos Robert Noehren, USA. Med orgeldebut’en i Radiohusets koncertsal i 1972 blev der åbnet for en smuk karriere: udnævnelse til domorganist i Maribo; 1. prisvinder ved den nordiske konkurrence for yngre organister i Stockholm, 1973, og siden fulgte en international koncertvirksomhed, der er forløbet helt frem til i dag.

Som ansat i Folkekirken har det ført til embeder, som for eksempel Helligåndskirken, Kbh. 1977-89; Rønne Kirke 1995-2003 og Københavns Domkirke, 2003-11.

Flemming Dreisig var lærer i orgel ved DKDM fra 1973, og blev professor samme sted i årene 1983. Han er gennem en længere årrække benyttet som beskikket censor ved musikkonservatorierne.

Han er levende interesse i orgelbygning og har udført konsulentopgaver på flere omfattende orgelprojekter, Bl.a. Helligaandskirken, Kbh., DR-byens koncertsal 2009 og Aarhus domkirke i 2020.